کد خبر:۴۷۳۱۸۱

بازخوانی کتاب «نظریه فتنه» نوشته حجت‌الاسلام روح‌الله حسینیان

کتاب «نظریه فتنه» نوشته حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله حسینیان سال ۸۹ و در خصوص  فتنه ۸۸ توسط انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد. 

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی مرکز اسناد انقلاب اسلامی، کتاب "نظریه فتنه" در دو بخش تألیف شده است و حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله حسینیان در بخش بخش اول به محورهای "فتنه‌های دوران امامت امام علی (ع)" و "بررسی همانندی‌ها در سه فتنه" می‌پردازد. مؤلف در بخش دوم کتاب به محورهای "دشمنی آمریکا با ایران انقلابی"، "نقش رسانه‌های  بیگانه در فتنه 88"، "منافقان نوظهور و نقش آنها در فتنه سبز" و "نقش هواپرستان قدرت طلب" را مورد بررسی قرار می‌دهد.

 

در پیشگفتار کتاب "نظریه فتنه" آمده است:" در تاریخ اسلام بعد از انقلاب الهی پیامبر محمد (ص) حوادثی رخ داد كه نام آنها را فتنه گذاشته‌اند: فتنه‌ی ناكثین، فتنه‌ی قاسطین و فتنه‌ی مارقین. بعد از انقلاب اسلامی امام خمینی نیز شورش‌هایی رخ داد كه به فتنه مشهور شد: فتنه‌ی منافقین و بنی‌صدر، فتنه‌ی 18 تیر 1378 و آخرین آنها فتنه‌ی 1388 در دهمین انتخابات ریاست‌جمهوری. فتنه چیست؟ چرا بعضی حوادث را در اسلام فتنه خوانده‌اند؟ آیا می‌توان در این فتنه‌ها وجه مشتركی یافت؟ آیا می‌توان در این فتنه‌ها به الگویی مشترك رسید؟ آیا می‌توان براساس اندیشه‌های دینی فرضیه‌ای را ترسیم كنیم و با تطبیق آن بر فتنه‌ها آن را به یك نظریه تبدیل كنیم؟ به نظر می‌رسد با مطالعه‌ی متون دینی به یك چارچوب نظری برسیم كه بر همه‌ی فتنه‌ها قابل انطباق باشد. فرضیه‌ی ما در این تحقیق این است: منافقان داخلی و دنیاطلبانی كه احساس می‌كنند منافع مادی آنها تأمین نشده با تحریك مخالفان ایدئولوژیك خارجی دست به توطئه می‌زنند و با ایجاد شبهه و تردید، با تمسك به دین و تأویل قرآن و تفسیر به رأی، قسمتی از مردم را به طغیان علیه رهبری انقلاب برمی‌انگیزند. آنها با انتخاب یك شعار به ظاهر حق و واقعاً باطل قسمتی از مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهند و حكومت اسلامی را دچار یك بحران می‌كنند. در این نوشته ما چندین فتنه را مورد مطالعه قرار می‌دهیم تا ببینیم آیا این فرضیه قابل اثبات است یا نه؟ قبل از آن لازم است از دو مفهوم كلیدی «فتنه» و «نفاق» تعریفی ارائه دهیم."

 

علاقه مندان می توانند برای تهیه کتاب  به آدرس خیابان انقلاب، خیابان 12فروردین، بعد از خیابان شهدای ژاندارمری نبش مجتمع ناشران، تلفن:66961536 مراجعه کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار